Mobil alkalmazások létrehozása

Az Android-alkalmazások népszerűsége évről évre növekszik, és egyre több bevételt hoz tulajdonosuknak. A Sensor Tower szerint például 2020-ban a Google Play bevételei 30%-kal nőttek az előző évhez képest.

Az AppCraft stúdió több mint 9 éve fejleszt bármilyen összetettségű mobil alkalmazásokat: közösségi hálózatok, üzenetküldők, komplex vállalati megoldások, e-kereskedelmi és banki rendszerek. Kiterjedt tapasztalatunk segít nekünk abban, hogy intuitív és releváns felületet hozzunk létre bármely vállalkozás számára.

✅ Egy kulcsrakész mobilalkalmazás fejlesztése Androidra sok tényezőtől függ, és 600 ezer rubeltől több millió rubelig terjedhet.

Kinek van szüksége Android alkalmazások fejlesztésére

Vállalati üzletág
Egy mobilalkalmazás segít automatizálni az összetett munkafolyamatokat: felhasználóbarát rendszert hoz létre a munkatársakkal és az ügyfelekkel való kapcsolattartáshoz, a munka hatékonyságának elemzéséhez és a visszajelzések gyors beszerzéséhez.

E-kereskedelem
Az alkalmazás segít az új ügyfelek megnyerésében és az ismétlődő eladások növelésében, tájékoztatja a felhasználókat az új termékekről és promóciókról, és létrehozza az ügyfélhűség rendszerét.

Induló vállalkozások
Az alkalmazás segít abban, hogy gyorsan piacra dobja ötletét és megszerezze az első profitot, felkeltse a befektetők érdeklődését, és az alkalmazás belső statisztikái segítségével tanulmányozhatja közönségét.

Miért érdemes alkalmazást fejleszteni?

Lehetőség nagy célközönség elérésére – az emberek 88%-a használ Android telefonokat.
Az androidos kütyük sokfélesége teljesen helyettesítheti az asztali számítógépet, ezért a felhasználóknak kényelmes mobilalkalmazásokra van szükségük.
Bármilyen funkciót be lehet vezetni, hogy segítse a felhasználók kapcsolattartását és az eladások növelését.
A Google Play népszerűsége évről évre nő, ami lehetőséget ad arra, hogy új piaci szegmensekbe lépjen be.
Az AppCraft mobilalkalmazások fejlesztésével, azok további támogatásával és a Google Play-en való népszerűsítésével foglalkozik. Nagyra értékeljük ügyfeleink idejét és igényeit, ezért a legjobb és legjobban bevált szakemberekből álló csapatot állítottunk össze, amely az eredményekre összpontosít.

Rendeljen Android mobilalkalmazás-fejlesztést, hogy vállalkozása a következő szintre léphessen.

Az Android mobilalkalmazások alapból történő létrehozásának és fejlesztésének sajátosságai
Egy androidos mobilalkalmazás elkészítése nem könnyű feladat, mert több ponton is tisztában kell lenni. Először is, az eszközök nagymértékű széttöredezettsége. Hatalmas. Ez nagyszerű a felhasználók számára: bármilyen ízléshez és bármilyen műszaki követelményhez választhat telefont. Az alkalmazásfejlesztők számára azonban ez nagyon nehéz, és ez mind a hardverre, mind a szoftverre vonatkozik.

Hardveres szempontból a készülék rendelkezhet előlapi kamerával, de az is lehet, hogy nem. A SIM-kártyák száma tetszőleges lehet. A fizikai gombok jelen lehetnek vagy nem. Két képernyő lehet: egy további képernyő a hátoldalon vagy a borítón.

A meglévő elemek is különböző paraméterekkel rendelkeznek. Például a gyorsulásmérő érzékelő minden mobiltelefonban többféle változatban is felszerelhető.

A gyorsulásmérő tengelyek elhelyezkedése nem feltétlenül egyezik meg a dokumentációban leírtakkal.
Lehet, hogy azt gondolja, hogy ez egy apróság. Ahhoz azonban, hogy a készülék dőlése által vezérelt játékot (pl. egy versenyt) hozzon létre, először meg kell kérnie a felhasználót, hogy a megadott irányokba csavarja a telefont, hogy az alkalmazás felismerje a telepített érzékelő helyzetét. Ellenkező esetben az egyik okostelefonon balra-jobbra billentéseket kellene végeznie a fordulásokhoz, a másikon pedig előre-hátra billentéseket.

Az alapvető Android és iOS képernyőméretek sematikus bemutatása
A képernyő mérete és felbontása külön kérdés. Ha például egy képet a teljes iOS-képernyőre kell illesztened, akkor több képet használsz, hogy az iPhone 6 és újabb, iPhone 6 Plus és újabb, iPhone X és iPhone X Max tipikus méreteire illeszkedjen. Az Android esetében viszont a képernyők felbontása, képaránya és sűrűsége eltérő.

Emiatt különböző eszközök állnak rendelkezésre az Android-fejlesztők számára, mint például a 9 Patch – egy jelölési séma, amely lehetővé teszi, hogy szabályokat állítson be a kép nyújtására, amikor átméretezi azt. Enélkül nehéz Android-alkalmazásokat fejleszteni és helyesen megjeleníteni, beleértve a háttérképeket is a képernyőméretek eltérései miatt.

Példa a 9 Patch használatára Androidban
Ennek megfelelően, ha egy képpel szeretné kitölteni a képernyőt, akkor vagy több képet kell használnia, és nem szabványos méretre kell vágnia őket, vagy úgy kell felosztania őket, hogy az egyes részek egy egészet alkossanak, de egymáshoz képest elmozdulhatnak (pl. talaj, felhők, bal és jobb oldali részek).